Jullie gaan trouwen en zijn op zoek naar iemand die een persoonlijke trouwceremonie kan verzorgen. Of jullie zijn op zoek naar een ceremoniespreker voor een andere bijzondere dag. En de vraag is of Puur Susan hier iets in kan betekenen. Het antwoord is JA! Dus mochten jullie na het lezen van alle informatie denken: JA, wij willen Susan als trouwambtenaar of ceremonieel spreker, neem dan gerust contact met mij op. Dan drinken we een kop thee (koffie mag ook) en kijken we of er een klik is.

Wettelijk of ceremonieel trouwen

Ik ben beëdigd trouwambtenaar en mag dus wettelijke huwelijken en geregistreerd partnerschappen sluiten. In veel gemeenten mag ik jullie officieel trouwen. Hiervoor moet de gemeente toestemming geven en moet ik benoemd en beëdigd worden. Vraag bij jouw betreffende gemeente na hoe zij hier mee om gaan.
In de meeste gemeenten zijn er ook regels met betrekking tot de trouwlocatie. Als je op een locatie wilt trouwen die niet mag volgens de regels van die gemeente, dan kun je er voor kiezen om het wettelijk huwelijk en het ceremonieel huwelijk apart te doen. Je trouwt dan 'voor de wet' op het gemeentehuis. Het ceremoniële huwelijk kun je vervolgens plannen op de locatie van jouw dromen. Hierbij ben je dan niet meer gebonden aan de gemeentelijke regels. Ook bij zo'n ceremonieel huwelijk kan ik jullie spreker zijn.
En tot slot hoeft het niet eens om een huwelijk te gaan. Er zijn nog 100 andere redenen te bedenken waarom je iets wilt vieren met al je vrienden en familie erbij. Ook daarvoor kun je mij als ceremonieel spreker vragen.

bruiloft ceremonie trouwfotografie bruidsfotografie bruidsfotograaf trouwfotograaf

Werkwijze

Hoe gaat Puur Susan te werk

Een aantal weken voor de ceremonie plannen we een gesprek. Tijdens dit gesprek wil ik alles van jullie weten: hoe jullie zijn opgegroeid, hoe jullie elkaar hebben leren kennen, waarom jullie elkaar zo leuk vinden, welke leuke momenten jullie samen hebben beleefd, waarom jullie nu gaan trouwen, hoe de voorbereidingen zijn gegaan, enz. enz. Daarbij zeg ik tijdens het kennismakingsgesprek altijd: wat jullie mij vertellen, kan ik verwerken in de ceremonie, alles wat jullie me niet vertellen, kan ik ook niet gebruiken.
Daarnaast zullen we al jullie wensen en verwachtingen met betrekking tot de ceremonie doornemen. Daarbij kun je denken aan:
♡ Hoe willen jullie binnen komen?
♡ Welke muziek willen jullie tijdens de ceremonie?
♡ Willen jullie geloften naar elkaar uitspreken?
♡ Zijn er andere sprekers tijdens de ceremonie?
♡ Welke rol hebben eventuele kinderen tijdens de ceremonie? Ze kunnen bijvoorbeeld mee de akte tekenen (of stempelen), het huwelijk met een hamer bezegelen, enz.
♡ Zijn er rituelen die jullie willen laten terugkomen in de ceremonie?
♡ Willen jullie aandacht besteden aan een verdrietig moment? En zo ja, op welke manier?
♡ Hoe organiseren we het felicitatiemoment op het einde? Of vindt dit op een ander moment plaats?
Na de kennismaking ga ik aan de slag met het schrijven van de ceremonie. Als jullie het leuk vinden, kan ik ook vrienden of familie om extra informatie of anekdotes vragen. Dit verwerk ik dan ook in de ceremonie, zodat jullie extra verrast worden door het verhaal.
bruiloft trouwfotografie bruidsfotografie bruidsfotograaf trouwfotograaf

Tarief ceremonie

Kennismakingsgesprek
Persoonlijke en interactieve ceremonie

Niet inbegrepen:
Gemeentelijke leges of bijkomende kosten
€0,35 per km vanaf Sevenum

Vanaf €250

Denk je nu: Wij willen Susan als spreker, neem dan gerust contact met mij op. Het lijkt me een hele eer om onderdeel te mogen zijn van jullie mooie dag!

Stuur me een bericht

En wie weet hebben jullie op jullie mooiste dag een persoonlijke en interactieve ceremonie door Puur Susan